Leusden

Route

Leusden

De noordelijke route van Den Treek, ook wel de route Leusden genoemd, is een 24 kilometer lange MTB route, aangegeven met blauwe bewegwijzering. Vlak daarnaast, ten zuiden van de blauwe route ligt de rode route van Woudenberg die 16 kilometer lang is en iets minder uitdagend. Beide routes voeren over het landgoed Den Treek. Beide routes kenmerken zich door een overgang van terreinen. We gaan van de drogere Utrechtse Heuvelrug naar de veel minder droge Gelderse Vallei. Deze routes zijn dan ook bijzonder gevoelig voor weersomstandigheden. Als het te nat is, is deze route heel zwaar door de modder die ontstaat, maar ook als het té droog is kan het droge mulle zand voor de nodige uitdaging zorgen. Met recht een route die je liever met een mountainbike rijdt.

De routes van Den Treek / Leusden heten officieel Treeker MTB trail Noord en Zuid en voeren over een landgoed dat al meer dan tweehonderd jaar bestaat en natuurbeheer hoog in het vaandel heeft staan. Dat maakt deze route een lust voor natuurliefhebbers. Voor deze route is dan ook een apart vignet vereist. Het voordeel van dit vignet is dat er ook een dagvignet beschikbaar is dat je online kan bestellen. Link naar Vignet Bestellen

Vanuit de vestiging van Paul van Hal in Soest kan je een mountainbike huren om de route van Den Treek te rijden. In iets minder dan een half uur fietsen over de weg ben je bij het dichtstbijzijnde punt waar je aan kan sluiten op de route. Ben je met een grotere groep? Dan kunnen we de fietsen ook op locatie aan de route van Den Treek of in Leusden of Woudenberg leveren. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Treeker MTB trail - Twee routes in één

Bij het startpunt van de routes van Den Treek staat een gezellig pannenkoekenhuis met een ruime parkeerplaats. Op deze parkeerplaats kunnen we gemakkelijk een groot aantal fietsen leveren. Vanuit deze plek kan je kiezen of je de route Noord (Leusden) of route Zuid wilt doen (Woudenberg). Die laatste route heet officieel de Treeker MTB trail Zuid en vindt ook aansluiting met de route van Austerlitz. Mogelijkheden te over!

In onze ervaring is de route van Leusden (Treeker MTB trail Noord) net iets rustiger dan die van Lage Vuursche en Soest. Als je geen beginner bent en bijvoorbeeld met een groep twee routes op een dag wilt fietsen ben je hier aan het beste adres. Wil je een mountainbike huren voor de Treeker MTb trail Noord of Zuid? Dan kun je bij Paul van Hal terecht als je niet vies bent van een half uurtje warm fietsen en na de route een half uurtje fietsen als cooling down. Heb je liever een aantal fietsen op locatie geleverd zodat je met een groep afwisselend de route van Leusden of van Woudenberg kan rijden? Aansluitend misschien een pannenkoek op het terras? Neem dan even contact op met Paul van Hal, wij kunnen de fietsen (vanaf 4) namelijk ook op locatie brengen en halen.
MTB route Treeker MTB trail route Noord Leusden
Mountainbike avontuur voor jong en oud op de route van Den Treek, Leusden

Twee Treeker trails - Rood en Blauw

Het mountainbikeroutenetwerk van Den Treek bestaat uit twee verbonden routes. De noordelijke MTB route van Den Treek is gemarkeerd met blauwe pijlen en strekt zich uit over 24,5 km. De zuidelijke Henschoten-route, aangeduid met rode pijlen, beslaat uitdagende paden van 16,3 km. Op knooppunten waar paden elkaar kruisen, staan waarschuwingsborden voor het delen van routes. Pas uw snelheid aan voor de veiligheid. Nummers langs het pad zijn voor noodgevallen, vermijd vertraging bij hulpdiensten. Deze nummers zijn eveneens te vinden op de MTB-kaart. Een vignet biedt toegang tot de mountainbikepaden tussen zonsopgang en zonsondergang. Link naar Treeker Mountainbikeroutes

Fietsen van topkwaliteit

De locatie van Paul van Hal in Soest ligt op een ideale plek voor een mountainbike avontuur in midden Nederland. Niet alleen de routes van Soest en Lage Vuursche zijn vlakbij maar ook de routes van Zeist en Austerlitz zijn prima bereikbaar vanaf onze winkel in Soest. Het is bovendien een uitgelezen kans om eens een Mondraker mountainbike uit te proberen. Paul van Hal werkt niet voor niets exclusief samen met dit sportieve Spaanse merk. Sommigen zijn zelfs zo enthousiast dat ze na afloop hun gehuurde fiets wel zouden willen kopen! Je kan natuurlijk altijd vragen naar een persoonlijk aanbod.

Heb jij nu alweer zin in jouw volgende mountainbike avontuur? Leg de datum vast door jouw fiets(en) nu alvast te reserveren! Heb je de nieuwe route van Soest wel eens uitgeprobeerd? Heb je wel eens op een Full Suspension elektrische mountainbike gefietst? Dat moet je een keer meegemaakt hebben! Reden genoeg om snel eens langs te komen bij Paul van Hal in Soest. Mocht je nog vragen hebben neem dan even contact op. Wij helpen je graag!
 
× Chat met ons