Zeist

Route

Zeist

De Mountainbikeroutes van Zeist en Austerlitz liggen dichter bij Soest dan je zou denken. Vanaf de start van de MTB route van Soest is zelfs een verbindingsroute gemaakt met de route van Austerlitz zodat je deze routes gemakkelijk kan combineren. De route van Austerlitz ligt het dichtste bij Soest en is de makkelijkste van de twee.

De route van Zeist is minder uitdagend dan bijvoorbeeld Soest of Lage Vuursche maar laat dat je niet tegenhouden. Het is een heerlijk rondje fietsen met veel singletracks. Deze route staat er om bekend goed onderhouden te worden. Ondanks het lage aantal hoogtemeters (140 in totaal) zitten er toch twee aardige ‘drops’ in het parcours die je niet zou verwachten. Gelukkig zijn deze mini afdalingen op de route van Zeist heel netjes aangegeven met een waarschuwingsbordje. Al met al een leuke route en voor de ervaren mountainbiker goed te combineren met de route van Austerlitz.

Route

Austerlitz

De route van Austerlitz overlapt voor een deel met de route van Zeist. Toch verschillen de routes wel iets van elkaar. De route van Austerlitz loopt verder door naar het Noorden, richting Soesterberg en kent iets minder hoogtemeters dan de route van Zeist. Dit maakt het een route waar je op een hoog tempo een ritme kan vinden zonder plotselinge klimmetjes of drops. Omdat deze route de meest vriendelijke van de regio is, overlapt de route van Austerlitz voor een deel met de ‘kinderroute’. Dit betekent dat je op het gedeelte onder de Rijksweg N224 moet opletten dat je de kleinere MTB’ers niet ondersteboven fietst. Een klein stukje inhouden maakt de route voor iedereen toegankelijk!

Een perfecte route voor beginners. Een goede manier om kennis te maken met de routes op de Utrechtse Heuvelrug. Afwisselend terrein van bospaden naar sIngletracks, bos zand en heide. Veel smalle doorgangen tussen bomen (opletten!) en een mooie route om te combineren met een van de andere routes in de buurt.

Bereikbaarheid MTB route van Zeist

De Mountainbike route van Zeist is goed bereikbaar vanuit Soest en Utrecht. Vanuit Soest is het handig om via de N237 richting Zeist te rijden, gevolgd door de afslag naar Woudenbergseweg (N224) richting Zeist. Voor reizigers uit Utrecht biedt de A28 een snelle route naar Zeist, gevolgd door de afrit richting Zeist-West. Een uitstekend startpunt is bij de parkeerplaats tegenover het Beauforthuis, toegankelijk vanaf de Woudenbergseweg (N224). Let op! Hier kan het wel druk zijn, dus wees op tijd. Of huur je fiets lekker in Soest en fiets jezelf warm richting de start van deze prachtige routes. Deze plek biedt aan het begin van de dag meestal voldoende parkeergelegenheid en ligt gunstig nabij het startpunt van de mountainbikeroute, waardoor het een ideale vertreklocatie is voor avontuurlijke fietsers.
Mountainbiken in de bossen van Soest
MTB routes op de Utrechtse heuvelrug zoals Zeist en Austerlitz

Geniet van de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug, gevormd tijdens de laatste ijstijd, ontstond door de druk van gletsjers die zand en grind opstuwden, wat resulteerde in een langgerekte heuvelrug. Dit gebied kenmerkt zich door glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en charmante dorpen. Als mountainbiker biedt de Utrechtse Heuvelrug een gevarieerd terrein met uitdagende paden door bossen en over heuvels. Het gebied is doordrenkt van geschiedenis, met historische bezienswaardigheden langs de routes, zoals oude landgoederen en prehistorische grafheuvels. De afwisseling tussen steile beklimmingen en snelle afdalingen maakt het een speeltuin voor mountainbikers van alle niveaus. Bovendien zijn er diverse mountainbikeroutes met verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor zowel beginners als ervaren fietsers aan hun trekken komen. De prachtige natuur en het gevarieerde terrein maken de Utrechtse Heuvelrug tot een ideale plek voor mountainbikers om te genieten van een avontuurlijke rit.

Fietsen van topkwaliteit

De locatie van Paul van Hal in Soest ligt op een ideale plek voor een mountainbike avontuur in midden Nederland. Niet alleen de routes van Soest en Lage Vuursche zijn vlakbij maar ook de routes van Zeist en Austerlitz zijn prima bereikbaar vanaf onze winkel in Soest. Het is bovendien een uitgelezen kans om eens een Mondraker mountainbike uit te proberen. Paul van Hal werkt niet voor niets exclusief samen met dit sportieve Spaanse merk. Sommigen zijn zelfs zo enthousiast dat ze na afloop hun gehuurde fiets wel zouden willen kopen! Je kan natuurlijk altijd vragen naar een persoonlijk aanbod.

Heb jij nu alweer zin in jouw volgende mountainbike avontuur? Leg de datum vast door jouw fiets(en) nu alvast te reserveren! Heb je de nieuwe route van Soest wel eens uitgeprobeerd? Heb je wel eens op een Full Suspension elektrische mountainbike gefietst? Dat moet je een keer meegemaakt hebben! Reden genoeg om snel eens langs te komen bij Paul van Hal in Soest. Mocht je nog vragen hebben neem dan even contact op. Wij helpen je graag!
 
× Chat met ons