Soest

Route

Soest

De nieuwe MTB route van Soest is een opwindende toevoeging aan het lokale aanbod voor avontuurlijke fietsers. Deze route, doordrenkt van natuurlijke schoonheid, slingert door beboste paden, heuvels en uitgestrekte velden. De route is langer dan de meeste routes in de omgeving. Een goede conditie is dus wel handig op deze route! De hoogteverschillen zitten in een paar korte maar uitdagende klimmetjes en afdalingen. Daardoor is de route van Soest tóch wel geschikt voor Mountainbikers op verschillende niveaus. Als je het niet aandurft kan je het moeilijke gedeelte namelijk ook overslaan. Voor iedereen is het een bijzondere en sportieve ervaring!

Het startpunt van de route bevindt zich nabij de Soester Duinen, een betoverend natuurgebied met zandverstuivingen en bossen. De route is zorgvuldig ontworpen om de diversiteit van het landschap te benutten, met technische secties, steile klimmen en snelle afdalingen die het hart van elke mountainbiker sneller doen kloppen.

De nieuwe MTB route van Soest

De route is zorgvuldig ontworpen met respect voor de omgeving, waarbij aandacht is besteed aan het behoud van de flora en fauna. Bordjes wijzen de weg en markeren mogelijke obstakels of uitdagende secties, waardoor zowel beginners als ervaren rijders de route met vertrouwen kunnen verkennen. Wat deze route uniek maakt, is de variatie in terrein. De Soester Duinen bieden een uitdagend zandlandschap, terwijl de bossen technische secties en bochten bieden die de vaardigheden van elke rijder testen. De route heeft ook enkele rustige stukken waar fietsers kunnen ontspannen en de omgeving in zich op kunnen nemen.
MTB actie op de MTB route van Soest
De kortste weg naar de MTB route van Soest.

Bereikbaarheid MTB route Soest

Hoewel de nieuwe mountainbike route van Soest per auto best goed bereikbaar is adviseren wij de mensen die bij ons een fiets huren, de auto bij ons, in Soest te laten staan. Het kleine stukje fietsen naar het dichtstbijzijnde punt op de route, van 5 minuten, is namelijk ook heel goed om even warm te worden en de fiets te leren kennen. Eenmaal bij de route is er namelijk beperkte parkeerplek, zeker op mooie dagen in het weekend ben je bij het startpunt niet de enige! Als het druk is kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden. Weer een voordeel van de auto laten staan.

De route van onze locatie naar het dichtstbijzijnde punt op de MTB route .

Of je fietst eerst naar de officiële start van de route: Vanuit de winkel van Paul van Hal aan de Nieuweweg in Soest ga je linksaf richting het zuiden. Bij het kruispunt met de Koningsweg, de N221, ga je linksaf en volg je de weg tot het kruispunt bij het tankstation van Tinq. Daar sla je rechtsaf en volg je de Soesterbergsestraat (N413). Deze weg volg je een paar kilometer tot je het Doublet Tree by Hilton hotel passeert. Daarna kan je links de parkeerplaats ‘de Bergjes’ op waar de start van de route en tevens een uitdagende downhill baan zich bevindt. Het avontuur kan beginnen!

Fietsen van topkwaliteit

De locatie van Paul van Hal in Soest ligt op een ideale plek voor een mountainbike avontuur in midden Nederland. Niet alleen de routes van Soest en Lage Vuursche zijn vlakbij maar ook de routes van Zeist en Austerlitz zijn prima bereikbaar vanaf onze winkel in Soest. Het is bovendien een uitgelezen kans om eens een Mondraker mountainbike uit te proberen. Paul van Hal werkt niet voor niets exclusief samen met dit sportieve Spaanse merk. Sommigen zijn zelfs zo enthousiast dat ze na afloop hun gehuurde fiets wel zouden willen kopen! Je kan natuurlijk altijd vragen naar een persoonlijk aanbod.

Heb jij nu alweer zin in jouw volgende mountainbike avontuur? Leg de datum vast door jouw fiets(en) nu alvast te reserveren! Heb je de nieuwe route van Soest wel eens uitgeprobeerd? Heb je wel eens op een Full Suspension elektrische mountainbike gefietst? Dat moet je een keer meegemaakt hebben! Reden genoeg om snel eens langs te komen bij Paul van Hal in Soest. Mocht je nog vragen hebben neem dan even contact op. Wij helpen je graag!